Bijplaatsen van zonnepanelen

Een klantverhaal van Dimitri die na 10 jaar zijn systeem uitbreidt met extra panelen

10 jaar geleden heeft Solar Premium het dak van ons huis voorzien van 14 zonnepanelen. Hiermee konden we destijds ons stroomverbruik voor 90% afdekken.

Het terugleveren van stroom zou financieel te weinig opleveren waardoor de terugverdientijd enorm op zou lopen.

We dragen graag ons steentje bij aan een beter milieu. Om die reden hebben we gekozen voor “groeigas” en het zelf opwekken van stroom. Ook hebben we ervaren dat dit flink in de portemonnee scheelt.

In de afgelopen jaren is ons gezin uitgebreid met twee kinderen. Met de komst van iPads, Playstations en andere smart audio apparatuur, ging onze stroomconsumptie flink stijgen. Daarnaast zijn we door corona meer thuis gaan werken. Dit is inmiddels gemeengoed geworden en ook na corona zullen we wekelijks thuiswerken. De energiekosten voor verlichting en pc’s zijn hierdoor ook gestegen.

Na de bloedhete zomer van 2020 hebben we een airco aangeschaft om het huis aangenaam koel te houden. Een Airco verbruikt al snel 5kwh aan stroom en is daarmee een echte energie slurper. Maar gelukkig schijnt de zon als we de airco aan hebben en werken de panelen op dat moment maximaal energie op.

In overleg met een adviseur van Solar Premium hebben we gekozen voor het bijplaatsen van zonnepanelen. We hebben 6 panelen bij laten plaatsen en een nieuwe omvormer gekozen die het mogelijk maakt om in de toekomst verder op te schalen. Inmiddels zijn op onze garage en uitbouw de extra panelen geplaatst. Deze zijn zo op het dak gepositioneerd dat er voldoende ruimte blijft voor onderhoud aan ons huis.

De keuze voor deze uitbreiding viel wederom op Solar Premium gezien de goede ervaring van 10 jaar geleden. Daarnaast zijn we erg te spreken over het vakkundig advies, de persoonlijke benadering en snelle levertijd van slecht 2 weken.

Geïnspireerd geraakt?

Wil je meer weten over deze case? We vertellen je er graag alles over!

Neem contact met me op

Cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die geen inbreuk maken op uw privacy.

Back to top