Onze aanpak

Binnen één dag installeren wij jouw zonnepanelen en kun je je eigen stroom opwekken! We vertellen je hieronder graag hoe we te werk gaan.

Stap 1

Ons eerste contact

Via onze website kun je een afspraak inplannen. We gaan eerst telefonisch met je doornemen wat jouw wensen en mogelijkheden zijn. Ook kijken we globaal wat er mogelijk is op jouw dak en welke besparing je kunt verwachten. Ben je enthousiast geworden dan maken we een afspraak om op locatie te komen kijken.

Stap 2

Afspraak bij jou thuis

Eén van onze klantadviseurs komt bij je thuis de situatie bekijken en adviseert je over de meest geschikte panelen en omvormer. Ook bepalen we samen met jou de ideale ligging van de panelen. Nu hebben we alle input om een voorstel te maken.

Stap 3

Advies en offerte

Binnen enkele dagen ontvang je van ons het advies en de bijbehorende investering. Je vindt hierin tevens een overzicht van alle producten en materialen die we willen inzetten. De berekening van de op te wekken stroom en terugverdientijd en de geboden garanties maken jouw offerte compleet.

Stap 4

Als je akkoord bent

Als alles duidelijk is en je akkoord geeft op jouw offerte, plannen we snel een afspraak in voor de installatie. We bepalen waar de kabels langslopen en doen een meterkastcheck. Vaak kun je al binnen een paar weken beginnen met besparen.

Stap 5

Voorbereiding van de installatie

Een van onze ervaren teams, komt bij jou thuis de panelen installeren. Een kwartier voordat we er zijn bellen we je op. Uiteraard werken we altijd volgens strenge veiligheidsnormen. Een valbescherming op jouw dak is daarbij standaard. We hebben vooraf al in kaart gebracht of we met een ladder of steiger op jouw dak kunnen komen.

Installatieproces

Zonnepanelen plaatsen

Met dakhaken en rails monteren we de panelen op jouw dak. Hierbij gebruiken we de panlatten als basis en worden de dakpannen niet belast. De panelen monteren we op de rails en we leggen de snoeren alvast naar de plek waar de omvormer komt. Uiteraard werken we de kabels mooi weg en ruimen we het afval netjes op.

Omvormer installeren

De omvormer plaatsen we in jouw huis op een geschikte plek, het liefst dicht bij de zonnepanelen in de buurt. Meestal is de zolder hiervoor de beste plek. De omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom.

Aansluiten op jouw groepenkast

Met een kabel wordt de omvormer verbonden met jouw groepenkast. In sommige gevallen kunnen we een aparte aansluiting voor jouw wasmachine maken zodat deze efficiënter gebruik kan maken van de door jou opgewekte stroom.

Ingebruikname

Jouw zonnepanelen zijn nu klaar voor gebruik! Je kunt meteen zien hoeveel stroom je opwekt via onze handige app. Uiteraard legt een van onze monteurs uit hoe jouw installatie werkt en hoe je jouw resultaten kunt monitoren via de app.

Onderhoud

Zonnepanelen vergen weinig onderhoud. Mocht er toch een probleem zijn of kunnen we je op een andere manier helpen, dan kun je ons altijd bereiken. Het voordeel van ons eigen serviceteam is, dat we altijd voor je klaarstaan of indien nodig snel langs kunnen komen. Alles voor een tevreden klant!

Veel gegeven antwoorden

Goed om te weten voordat je met zonnepanelen aan de slag gaat.

Technische productvragen

Afhankelijk van jouw dakoriëntatie en een aantal andere factoren moet je rekenen op gemiddeld 225 kWh per paneel per jaar. We komen graag vrijblijvend bij jou thuis kijken wat jouw besparing kan zijn.

Als je technisch onderlegd bent is dit zeker mogelijk. Wil je zeker weten dat alles goed aangesloten is dan adviseren we je om het door ons te laten doen. Hou er wel rekening mee dat de meterkast door een gecertificeerde monteur moet worden aangesloten.

Doorgaans gaan zonnepanelen minimaal 25 jaar mee. Daarna zal de opbrengst wel wat afnemen maar kun je ze meestal nog prima blijven gebruiken.

Momenteel is het nog interessant om dit terug te leveren aan jouw energiebedrijf. Je mag dan deze stroom aftrekken van de door jou afgenomen stroom. Waarschijnlijk vanaf 2023 zal deze zogenaamde salderingsregeling langzaam worden afgebouwd. Er zijn inmiddels al wel oplossingen om de stroom die je niet meteen gebruikt op te slaan. Bij Solar Premium verkopen we een innovatieve zoutaccu die dit voordelig maakt. We zien hier nu al heel veel vraag naar ontstaan.

Ja, met de huidige PV-panelen wek je het hele jaar stroom op. Ze werken namelijk op lichtenergie. Dus ook als er geen direct zonlicht op jouw dak schijnt wek je stroom op.

De installatieprocedure

Ondanks de grote vraag lukt het ons meestal om binnen een paar weken een montage in te plannen. Neem contact met ons op dan vertellen we je meteen wanneer jij aan de beurt kunt zijn.

In sommige gevallen kan dit het geval zijn. We komen graag kijken of jouw meterkast geschikt is.

Er zal in ieder geval een kabel van jouw dak naar de meterkast getrokken moeten worden. Onze monteurs zijn erg vindingrijk om dit zo onzichtbaar mogelijk te realiseren.

In bijna alle gevallen kunnen we de installatie binnen één dag afronden. Je krijgt dan tevens een toelichting over hoe jouw systeem werkt en hoe je jouw opgewekte stroom kunt monitoren. Dus dezelfde dag begin je met besparen!

Dan ben je blij dat je bij Solar Premium klant bent. We staan namelijk bekend om onze snelle en goede service. Hier maken we graag het verschil mee zodat jij snel weer zorgeloos stroom kunt opwekken.

Wat past bij jouw situatie?

Afhankelijk van de grootte van het gezin en de mate van stroomgebruik kan dit verschillen per situatie. Bij het online aanvragen van een offerte zie je hoe groot je gebruik ongeveer zal zijn en ontvang je snel meer informatie hoeveel panelen jij nodig hebt.

Dat hangt met name van je wensen en je budget af. Premium zonnepanelen zijn donkerder van kleur en wekken meer stroom op. Ook hebben ze op termijn minder last van vermogensverlies. Ze zijn wel wat duurder dan de reguliere panelen. We rekenen graag voor je uit wat beide opties kosten.

Voor zonnepanelen geldt dat de goedkoopste aanbieding zeker niet de beste hoeft te zijn. Je wilt minimaal 25 jaar plezier hebben van jouw aanschaf. Kwaliteit is dan belangrijk maar kijk ook zeker hoe de service is geregeld. Als er iets mis is wil je snel geholpen worden. Bij Solar Premium mag je deze goede service verwachten.

Kijk vooral naar de terugverdientijd om te bepalen wat voor jouw situatie handig is. Je gaat in eerste instantie geld investeren maar het wordt pas echt leuk als de panelen terugverdiend zijn en je ‘gratis’ stroom gaat opwekken.

In de praktijk is het niet betrouwbaar om via een postcode en huisnummer een advies te geven. Er zijn te veel factoren zoals dakhelling, bomen en de constructie die bepalen wat er werkelijk mogelijk is. Wij komen graag vrijblijvend bij jou thuis om te bepalen wat er echt mogelijk is. Neem contact met ons op dan plannen we meteen een afspraak!

Cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die geen inbreuk maken op uw privacy.

Back to top