Zoutbatterij - Energieopslag van de toekomst

Maak kennis met onze duurzame zoutbatterij

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen om zelf duurzame energie op te wekken. Gedurende de dag fluctueert de opbrengst afhankelijk van het tijdstip, jaargetijde en weersomstandigheden. In veel gevallen verloopt de energieopbrengst dus niet gelijk met het verbruik.

Einde saldering in zicht

Met de huidige salderingsregeling functioneert het energiebedrijf als betaalbare buffer voor de mismatch tussen opgewekte energie en de daadwerkelijke energiebehoefte gedurende het verloop van de dag. De huidige overheidsplannen voorzien echter in een afbouw van de salderingsregeling vanaf 2023, waarna je niet meer jouw zelf opgewekte stroom kunt verrekenen met de verbruikte stroom. Je kunt dan nog wel stroom terugleveren, maar tegen een veel lager tarief dan de prijs die je betaalt voor de afgenomen stroom.

Zelf duurzaam energie opslaan

Het zelf opslaan van zelf opgewekte energie wordt daarmee een steeds actueler thema. De batterijen die momenteel in auto’s worden gebruikt zijn behoorlijk vervuilend en gebruiken moeilijk te delven grondstoffen. Dit is dus geen ideale oplossing voor een duurzame energiesysteem. Met de introductie van de zoutbatterij bieden wij nu een alternatief dat wél duurzaam is.

Solid State zoutbatterij

De zoutbatterij is de veiligste en milieuvriendelijkste oplossing voor elektrische energieopslag ter wereld. Zoutbatterijen zijn niet-ontvlambaar en niet-explosief. Deze worden samengesteld uit materialen die volledig gerecycleerd zullen worden.

Dit batterijsysteem is uitermate geschikt voor gezinnen en commerciële bedrijven die een stationair batterij opslagsysteem nodig hebben voorhun dagelijkse stroombehoeften. Daarnaast zijn deze systemen uiterst compact en onderhoudsvrij. De zoutbatterij is van Europese oorsprong 🇪🇺.

Oplossing voor nu en in de toekomst

Inmiddels zien we steeds meer bedrijven en ziekenhuizen nu al kiezen voor deze toekomstgerichte opslagmethode van elektriciteit. Sla energie op van PV panelen of windmolens voor de momenten dat de zon niet schijnt of de wind niet waait. Ook kan de Solid State zoutbatterij gebruikt worden als back-up, in het geval dat de stroom uitvalt. Hiermee kunnen belangrijke verbruikers zoals koelkasten, diepvriezers, alarmsystemen van stroom voorzien blijven. Ook huizenbezitters zullen naar verwachting meer en meer kiezen voor stroomopslag. Met Auton-Energy bieden we nu al de oplossing voor kostenefficiënte energieopslag.

Interesse wat Auton-Energy voor jouw situatie kan betekenen? Neem contact met ons op.

Cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die geen inbreuk maken op uw privacy.

Back to top