10 redenen om juist nú zonnepanelen te nemen

1. Direct besparen

Onze monteurs zijn doorgaans binnen één dag klaar met het volledig installeren van jouwzonnepanelen. Daarbij worden uiteraard ook de draden netjes weggewerkt en helpen ze je op weg met de bijbehorende app. Daarop zie je precies wat je aan stroom hebt opgewekt en dus wat je bespaart hebt. Na de installatie kun je meteen profiteren van jouw panelen.

 

2. Goed voor het milieu

Als je positief wil bijdragen aan het milieu dan zijn zonnepanelen de perfecte manier. De stroom nu je nu gebruikt is in veel gevallen met fossiele brandstoffen opgewekt en daarom behoorlijk belastend voor het milieu. Met zonnepanelen wek je je eigen stroom op zonder dat hier uitstoot van CO2 of andere milieubelasting plaats vindt.

 

3. Energieprijzen stijgen

Energieprijzen stijgen sterk en de verwachting is dat dit de komende jaren zal verder zal toenemen. Je betaald dus steeds meer voor de stroom die je van de energiemaatschappij gebruikt, ook als je gebruik gelijk blijft. Elk jaar stijgen de kosten dus zien steeds meer mensen de
voordelen van zonnepanelen in. Je investeert eenmalig en bent in een klap van een groot deel van de energiekosten verlost.

 

4. BTW teruggave

De overheid geeft subsidie in de vorm van BTW teruggave op de aanschaf van zonnepanelen. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe lang deze korting blijft bestaan. Het is daarom slim om niet te lang te wachten en nu nog te profiteren van dit voordeel van 21%.

 

5. Je huis wordt meer waard

Misschien en je er nog niet mee bezig, maar als je je huis ooit gaat verkopen dan verhoogt het hebben van zonnepanelen de waarde van jouw woning. Zo bespaar je nu niet alleen een hoop geld maar verdien je straks ook nog een deel van het aankoopbedrag terug. Dat is dubbel voordeel.

 

6. Gunstiger dan sparen

De rentes blijven maar dalen en het ziet er niet naar uit dat dit snel gaat veranderen. Natuurlijk kun je in Bitcoins gaan investeren, maar daar kleven weer grote risico’s aan. Zonnepanelen zijn momenteel een van beste investeringen. Je verdient je aankoopbedrag binnen een aantal jaar terug waarna je gratis stroom kunt gebruiken van jouw zonnepanelen. Dat is nog eens een mooi én zeker rendement.

 

7. Steeds meer energieverbruik

Huishoudens krijgen steeds meer energie-verbruikende apparaten in huis. Denk aan de airco op de slaap- of woonkamer, de terrasverwarming onder je overkapping of de hottub waarin je lekker
kunt relaxen na je werk. Maar ook een wasdroger of elektrische kookplaat mag je niet onderschatten. Stuk voor stuk verbruiken deze apparaten erg veel stroom. Met de huidige stijgende energiekosten zorgt dit dus voor een nog hogere energierekening.

8. Elektrisch rijden nu of straks

De kans wordt steeds groter dat je elektrisch gaat rijden. Misschien ben je nu nog verknocht aan je benzine of diesel, maar met de stijgende brandstofprijzen en andere kosten wordt het steeds
aantrekkelijker om voor elektrisch rijden te kiezen. Met zonnepanelen ben je daar mooi op voorbereid. Met je zelf opgewekte stroom rijd je straks zo goed als gratis van A naar B.

9. Goedkoper dan ooit

De populariteit van zonnepanelen en de vele aanbieders, hebben er voor gezorgd dat zonnepanelen en omvormers heel scherp geprijsd zijn. Wachten tot de prijzen verder dalen heeft dan ook geen zin. Gezien de huidige materiaalschaarste, is het eerder te verwachten dat prijzen weer wat gaan stijgen. Nu is dus een goed moment om de stap te nemen en voor zonnepanelen te kiezen.

10. Klaar voor de toekomst

Met de huidige transitie wordt alles op alles gezet om zoveel mogelijk woningen van het gas af te halen. Elektriciteit is de toekomst voor elke woning. Met Zonnepanelen zet jij alvast een mooie stap naar een fossielvrije toekomst.

Wil je weten hoe jij snel en met de beste service, jouw zonnepanelen kan aanschaffen?

Cookies

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die geen inbreuk maken op uw privacy.

Back to top